26 січня

Бригади «екстренки» отримали нові авто та реанімаційний автобус

Бригади «екстренки» отримали нові авто та реанімаційний автобус

На Харківщину прибуло 20 «швидких» типу B. Також медикам області передали від МОЗ реанімаційний автобус, яким можна перевозити до п’яти лежачих пацієнтів.

Авто надійшли за програмою «UNITED 24», за підтримки Офісу першої леді та МОЗ України. Авто передадуть у відділення екстреної медичної допомоги в Харкові, а також Зміївській, Великобурлуцькій, Дергачівській, Первомайській, Балаклійській, Богодухівській, Валківській, Вовчанській, Красноградській, Чугуївській, Лозівській, Близнюківській громадах області.

«У нас є гостра необхідність поповнення матеріально-технічної бази автомобілями екстреної допомоги. Оскільки під час тимчасової окупації ворогом сильно постраждав автопарк. Сьогодні ми отримали нові авто та реанімаційний евакуаційний автобус - його можна назвати «шпиталь на колесах»», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

 

 

Для роботи на реанімаційному автобусі бригади екстреної допомоги проходили підготовку за кордоном.

«Наші партнери з Нідерландів організували навчання наших працівників у Польщі. Ми тричі відправляли туди групи. Навчалися як фельдшери, лікарі, так і водії для того, щоб вправно користуватися всім обладнанням, яке є в цьому автобусі», - розповів директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

Реанімаційний автобус оснащений п’ятьма місцями для лежачих пацієнтів та має 20 місць для сидіння. Також у комплектацію входять дитячі крісла, що дає змогу надавати допомогу малюкам.

«Це евакуаційний автобус для перевезення пацієнтів будь-якої складності з різними нозологічними патологіями. Він має в собі 9 інфузоматів – це пристрої для подачі розчинів на дальні відстані для кожного пацієнта. Також він має монітор пацієнта, який допомагає постійно спостерігати за його станом. Є ШВЛ для кожного пацієнта», - розповіла завідувач навчально-тренувального відділу та лікар медицини невідкладних станів Юлія Мирошниченко.

Також під час передачі нового медичного транспорту начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов вручив почесні відзнаки працівникам екстреної медицини, які рятували жителів області навіть під час окупації.

Фото
Шаблоны для сайта