03 травня

Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області підписала угоду про співпрацю з Об’єднанням профспілок Харківської області

Від Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області угоду підписала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, від об’єднання профспілок - його голова, депутат обласної ради Сергій Тесленко. У заході взяв участь перший віце-президент — виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов.
 
Відкриваючи церемонію підписання угоди про співпрацю, Тетяна Єгорова-Луценко наголосила, що з початку війни і Асоціація і обласна рада ні на один день не припиняли свою роботу, представляючи інтереси громад та органів представницької влади в регіоні.
«Ми сконцентрувались на роботі в обставинах воєнного часу, налагодили проведення постійних комісій, пленарних засідань, розгляд найактуальніших питань місцевого самоврядування. Вважаю, що саме в цих надважких умовах місцеве самоврядування показало свою життєздатність. Ми будемо і далі працювати, щоб місцеве самоврядування стало потужним локомотивом, завдяки якому не тільки будуть ліквідовані всі наслідки російської агресії, а й будуть закладені підвалини для стрімкого розвитку Харківщини. На цьому шляху нам будуть потрібні надійні партнери, якими є команда Об’єднання профспілок Харківської області. Впевнена, що наша співпраця буде плідною і під час війни і після Перемоги, яку наближаємо спільними зусиллями», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.
Сергій Тесленко наголосив, що пріоритетне завдання роботи профспілок, чітко сформульоване в угоді, щодо сприяння економічній стабілізації, відновленню роботи підприємств Харківської області, збереженню та створенню нових робочих місць, забезпеченню гідних умов праці, підвищенню рівня зайнятості населення тощо.
Предметом Меморандуму є втілення ефективних форм співпраці для сприяння громадськості у реалізації конституційного права на участь у місцевому самоврядуванні, спрямованих на забезпечення соціально-економічного розвитку області на принципах соціального партнерства, відкритості та прозорості.
Спільна діяльність буде спрямована на розвиток територіальних громад, збільшення валового регіонального продукту, удосконалення та розвиток вітчизняного виробника, соціально-трудових відносин, підвищення якості життя, забезпечення справедливої та гідної оплати праці, скорочення масштабів бідності на основі стійкого відновлення економіки, підвищення її конкурентоспроможності, зростання продуктивності праці, стабільної зайнятості та безпеки робочих місць.
Пріоритетними завданнями Сторін є сприяння економічній стабілізації, відновленню роботи підприємств Харківської області, збереженню та створенню нових робочих місць, забезпеченню гідних умов праці, підвищенню рівня зайнятості населення тощо.
Шаблоны для сайта