12 травня

Олег Синєгубов зустрівся з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН

Олег Синєгубов зустрівся з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН

Під час зустрічі з делегатами від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про необхідність розмінування сільськогосподарських угідь на звільнених територіях регіону.

Він наголосив, що деокуповані території Харківщини, є одними з найбільш замінованих в Україні, оскільки на них тривалий час велися активні бойові дії.

«Чи не щодня ми фіксуємо випадки підриву цивільних людей на вибухонебезпечних предметах. Зокрема, є випадки підриву тракторів і комбайнів під час роботи в полях. Тому ми будемо вдячні за будь-яку підтримку і допомогу в сфері розмінування сільськогосподарських земель», – зазначив Олег Синєгубов.

Як додав голова Офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє, їхня організація готова до довготривалої співпраці в Харківському регіоні.

 

 

«Сьогоднішня зустріч нам необхідна для того, щоб зрозуміти, які потреби є в регіоні, де наразі пріоритетний напрямок з розмінування. Окрім обстеження самих полів, звичайно, планується і розмінування доріг, які ведуть до них. Аби ці шляхи повністю були безпечними для людей», – сказав П’єр Вотьє.

Нагадаємо, лише за останній тиждень на Харківщині знищили понад 1800 вибухонебезпечних предметів.

Фото
Шаблоны для сайта