18 травня

Заступник начальника ХОВА Роман Семенуха провів зустріч із послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном

Заступник начальника ХОВА Роман Семенуха провів зустріч із послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, його заступник Роман Семенуха розповів про безпекову та гуманітарну ситуацію в регіоні та обговорив перспективи співробітництва між країнами на рівні громад.

«Російські окупанти продовжують десятки разів на добу обстрілювати населені пункти Харківської області. Майже щодня тривають штурмові дії з боку країни-агресора. Ситуація вздовж лінії фронту в нашому регіоні є напруженою, але контрольованою. Бойові дії не зупиняються ні на день», – розповів Роман Семенуха.

Серед основних задач, які зараз стоять перед обласною військовою адміністрацією, є розмінування територій, зазначив заступник начальника ХОВА.

«Харківська область є однією з найбільш замінованих територій в Європі. Це, звичайно, впливає на життєдіяльність області, відновлення електромереж, постачання комунальних послуг, а також обумовлює суттєве зниження агровиробництва в регіоні», – розповів Роман Семенуха.

 

Крім цього, він зазначив, що область вже готується до наступного опалювального сезону. Люди поволі повертаються як до Харкова, так і до деокупованих територій регіону. Обласна військова адміністрація вирішує низку задач, пов'язаних із відновлення житла, об'єктів інфраструктури, а також можливості надання повного комплексу соціальних послуг.

Етьєн де Понсен наголосив, що Франція й надалі підтримуватиме Україну у протистоянні російським окупантам.

«Від початку повномасштабного вторгнення ми були і продовжуватимемо бути солідарними Україні. Ця позиція незмінна і залишатиметься такою. Ми переконані, що перемога буде на стороні України», – зауважив посол Франції в Україні.

Фото
Шаблоны для сайта